top of page

SMUTNÝ ADÝSEK Z VOŘÍŠKOVA


Ady přišel do spolku Voříškov, z.s. jako hodně smutný pejsek. Ale jelikož se spolek Voříškov snaží pomoci každému zvířeti, a dělá to skvěle, tak i u Adyho brzy došlo ke zlepšení. Ady musel na veterinární kliniku, kde veškerá vyšetření byla v celkové hodnotě 22 544 Kč. Emánek s radostí pomohl a fakturu za ošetření uhradil.


Adymu je mu 7 let, ale bohužel vypadá na 17. Adyho do spolku odložil majitel, protože už si nevěděl rady jak Áďu “rozveselit”. Před nějakou dobou se přestěhovali do vesnice, která je mezi střelnicemi a z veselého biewera se stala hromádka neštěstí. Ady se o sebe extrémně bojí a je stažený do sebe. První týden se škubal při jakémkoli doteku a vrčel. Venčí se jen doma. Venku v podstatě neudělal krok. Přes práh nebo natažený kabel skáče, jako kdyby šlo o půl metru vysokou zeď. Velmi často se venku točí stále na jednu stranu, jakoby nebyl schopen jít rovně. Srst má velmi nekvalitní a byl jen kost a kůže.

Po 14 dnech ve Voříškově jsou vidět malé pokroky na jeho psychice. Začíná si užívat doteky a občas si chce i hrát. Dokonce ho slyšeli i štěknout, má větší chuť k jídlu a přibírá. Už se i položil na záda a nechal si podrbat bříško.


Ve spolku měli velké obavy, že může mít buď další zdravotní problém nebo i poškozený mozek. Proto vyrazili na veterinární kliniku, kde Ady prošel potřebným vyšetřením. Ady má za sebou komplet vyšetření včetně magnetické rezonance. Oči má v pořádku, krve také, ale problém je v mozku. Ady má dlouhodobě meningoencephalitidu, která se bohužel v rané fázi (ještě u původního majitele) nezačala řešit a je tedy otázkou, zda po letech co s tímto Ady žije, se ještě podaří dostat pomocí léčby do remise. Vyléčit se toto autoimunitní onemocnění pravděpodobně bohužel nedá.

Ady hledá klidný domov, nejlépe jako jedináček. V domku se zahrádkou a v klidném prostředí. Děti mu nevadí, ale musí být už rozumné, aby ho netrápili. Kočky zvládá bez problémů.

Adýsku, přejeme ti, aby jsi i přes špatnou diagnózu vyhrál svůj boj nad nemocí a našel jsi svůj vysněný a klidný domov! ❤️

Emánek s týmem...
bottom of page