top of page

DOČASNÉ PÉČI SE VĚNUJI UŽ OD SVÝCH 18 LET



Předsedkyní spolku Doggoland, z.s. je paní Daniela Jana Vršková. Spolek sídlí v Dobroměřicích.


Proč jste se rozhodla založit spolek na ochranu zvířat?

Dočasné péči se věnuji už od svých 18 let. Vždy jsem byla v nějakém spolku, kde jsem narazila na nedostatky či chyby, které nikdo nechtěl řešit. Proto jsem se rozhodla, že založím spolek, který bude dělat věci jinak. S pejsky budeme pracovat, zařídíme jim nadstandardní péči a do nových domovů je budeme pouštět ve chvíli, kdy na to budou doopravdy připraveni.



Kdy jste spolek založila?

Spolek byl oficiálně založen 21. srpna 2021.


Kdo všechno se na fungování spolku podílí?

Na fungování spolku a dočasky nás je nyní 8 - já, Matouš, Kikča, Vlaďka, Terka, Kája, Ondra a Nikča.



O kolik zvířat se momentálně staráte?

Momentálně se staráme o 8 pejsků, 1 kočku a 5 morčátek.



Nějaké rady pro lidi, kteří si chtějí vzít pejska, či kočku ze spolku do vlastní péče?

Dobře si promyslete, jestli se daný jedinec hodí svým temperamentem a velikostí k vaší rodině. Zvažte reálně své možnosti, jak finanční, tak časové. Nejčastější důvody, proč se k nám pejsci od majitelů dostávají, je separační úzkost a nedostatek času.


Při výběru nového člena rodiny se s ním jeďte seznámit osobně. Musí to mezi vámi “zajiskřit”, aby to v budoucnu mohlo fungovat. Hodně štěstí!


Kde berete finanční prostředky?

Finance pro naše svěřence máme převážně díky našim úžasným dárcům. Dále z adopčních poplatků, aukcí, bazárků a spoluprací s nadačními fondy a firmami.


Co je na Vaší práci nejtěžší?

Nejtěžší je odmítnout žádost o umístění pejska, který by to potřeboval, ale my už pro něj nemáme vhodné místo. Jsme sice maličký spolek, ale těchto žádostí máme několik týdně.



Vzpomenete si na prvního zachráněného pejska?

Můj první zachráněný pes byl 7letý zlatý retrívr. Byl to první a zatím poslední pes, který mě pokousal. Nakonec z něj byl skvělý pes, který našel krásný domov. 🙂 ❤️



Webové stránky spolku: www.doggoland.cz
bottom of page